top of page

In de gemeente en de politiek gebeurt veel, vaak zonder dat u het in de gaten heeft. Hieronder vindt u de laatste nieuwtje over onze partij, de politiek en wat er verder speelt in ons dorp.

  • opdrachten0

Lokaal Landsmeer beëdigd

Het is 30 maart 2022, rond de klok van 21.00 uur als de vier leden van Lokaal Landsmeer de woorden uitspreken die hen vanaf dat moment officieel raadslid maken.


Lokaal Landsmeer is dankzij de kiezers de grootste partij van Landsmeer geworden en zijn nu aanzet om een coalitie of raadsakkoord te maken. Hiermee is de partij heel druk bezig en in het duidingsdebat van afgelopen woensdag heeft Axel Damme het proces dat de partij voor ogen heeft uit de doeken gedaan.


raadsleden Lokaal Landsmeer
Rolf van Soest, Lex Raymakers, Marion Breij, Axel Damme

Een deel van de tekst van het duidingsdebat leest u hieronder:


Vorige week hebben we onder het genot van een kop koffie/thee (glas water) en een koek met elkaar gereflecteerd op de verkiezingen, de uitslag en gesproken over een mogelijke samenwerking.

Wij hebben deze gesprekken als zeer prettig ervaren en zetten deze week, vol enthousiasme de tweede stap.


Die tweede stap zetten we met alle partijen, want een ieder heeft aangegeven open te staan voor een inhoudelijk gesprek om te kijken of ‘inhoudelijke samenwerking’ mogelijk is.


In het kader van efficiency, informeren wij alle partijen over het proces (incl. tijdlijn), onze voorkeur én vragen we alle partijen om zich voor te bereiden op het tweede gesprek .


Het proces bestaat uit tenminste 4 stappen.

1. Het koffiegesprek (week 21 maart => inmiddels afgerond).

2. Het eerste inhoudelijke gesprek (week 28 maart, reeds ingepland)

3. Het vervolggesprek op inhoud met de mogelijke coalitiepartners/ mogelijke deelnemers aan het raadsprogramma (streven is week 4 april, uiterlijk week 11 april).

4. De ‘coalitie’ besprekingen (streven is week 11 april, uiterlijk week 18 april) over het programma.

Elke stap zal in beslotenheid plaatsvinden, zodat alle ‘onderhandelingskaarten’ op een vertrouwelijke wijze op tafel kunnen worden gelegd.


Wekelijks zal er (onder andere bij de Lokale Omroep Landsmeer) terugkoppeling plaatsvinden over het verloop van het proces.


Wilt u met ons in gesprek?

Maak dan een afspraak met een van onze partijleden.


Dat kan via: https://www.lokaal-landsmeer.nl/contact en natuurlijk ook door te reageren op deze post of door een pb te sturen.


81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page