top of page

In de gemeente en de politiek gebeurt veel, vaak zonder dat u het in de gaten heeft. Hieronder vindt u de laatste nieuwtje over onze partij, de politiek en wat er verder speelt in ons dorp.

  • opdrachten0

Voortgang coalitievorming

Na koffiegesprekken en het ophalen van de overeenkomsten, verschillen, breekpunten en nuances begonnen we op 15 april met het formatieproces. Onder de bezielende leiding van (in)formateur Bas Jan van Bochove begonnen we aan onze zoektocht naar een programma met een inhoud die recht doet aan de stem van de meerderheid van de kiezers én waar hopelijk een meerderheid van de partijen zich in kan vinden.

Daarbij gaan we niet over één nacht ijs in Landsmeer, dus we hebben sindsdien nog twee keer bij elkaar gezeten, namelijk op 20 en op 26 april.


Op 26 april lag er een conceptprogramma dat door Lokaal Landsmeer met alle partijen is gedeeld. Tijdens deze besloten vergadering is vrij en uitvoerig gesproken over een deel van het programma. We zijn er nog niet uit, dus de agenda’s zijn wederom getrokken en de volgende bijeenkomsten zijn gepland: op 9 mei en 13 mei zitten we weer bij elkaar.


De wens is uitgesproken om dan ook op de rest van de inhoud spijkers met koppen te slaan.

Het streven is dat we op vrijdag de 13e een programma te hebben liggen waar op een paar punten en komma’s na een meerderheid van de partijen zich in kan vinden.


Het kan zijn dat er gaande weg partijen afhaken, dus ondanks de wens van vele partijen om te komen tot een goed einde, blijft het nog puzzelen.


Zoals u ziet zijn we hard aan het werk maar we hebben nog stappen te zetten en gaan samen met deelnemende partijen met goede moed door.


Wordt vervolgd na 13 mei......

172 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page