top of page

In de gemeente en de politiek gebeurt veel, vaak zonder dat u het in de gaten heeft. Hieronder vindt u de laatste nieuwtje over onze partij, de politiek en wat er verder speelt in ons dorp.

  • Foto van schrijverLokaal Landsmeer

Partij standpunt inzake opvang Oekraïners Gortesloot

Zoals ons allen bekend zijn er medemensen ongewild en ongewenst in nood. In oorlogsgeweld terecht gekomen terwijl zij nog geen jaar terug in vrede leefden op de plek waar hun thuis is / was.


Deze mensen waren en zijn niet van plan te emigreren of geluk te zoeken. Deze mensen zijn op de vlucht voor oorlog. Een heel groot gedeelte van deze mensen wil ook binnen afzienbare tijd terug zodra de situatie het toe laat. We kunnen hier daarom ook niet spreken van een uitzichtloze situatie, iets wat wel aan de orde is met de crises omtrent de reguliere vluchtelingenproblematiek.

Een structureel probleem zonder uitzicht op verbetering / vermindering. Sterker nog het wordt met betrekking op dat probleem alleen maar erger. Zonder uitzicht daar op een oplossing is elke bijdrage van Landsmeer zinloos.

De burgemeester, als enige portefeuillehouder en als enig bevoegd gezag op dit onderwerp, beloofde dat het op de Violierweg alleen gaat om tijdelijk opvang van Oekraïense vluchtelingen. Door de toezegging van de burgemeester gaat Lokaal Landsmeer er vanuit dat de plannen voor definitieve woningbouw op de Violierweg volgens afspraak doorlopen.


Wel blijven we ons zorgen maken over onze eigen Landsmeerders die zo lang moeten wachten op een woning. In deze noodsituatie zien wij een kans en vragen de portefeuillehouder om ervoor te zorgen dat Landsmeer per direct 100% eigenaar is en blijft van deze woningen. Dat we volledig zeggenschap houden over ons eigen grondgebied en wat er na deze tijdelijke opvang kan gebeuren met deze woningen. Wij zien hier een mogelijkheid om de wachtlijsten voor onze Landsmeerse jeugd eens stevig aan te pakken.


Wij hadden graag gezien dat er bij het rijk en de provincie bedongen werd om een gelijk aantal tijdelijke/tiny houses voor onze eigen woningzoekende te mogen plaatsen. Dit is wat ons betreft een gemiste kans maar we moeten ervoor zorgen dat wij 100% zeggenschap houden over de tijdelijke woningen die geplaatst gaan worden. Wij willen niet dat de regering of de provincie deze locatie ziet als mogelijkheid voor andere vormen van opvang.


Wij hopen dat de oorlog snel eindigt waardoor deze mensen weer een bestaan en toekomst op kunnen bouwen in Oekraïne.

268 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page