top of page

In de gemeente en de politiek gebeurt veel, vaak zonder dat u het in de gaten heeft. Hieronder vindt u de laatste nieuwtje over onze partij, de politiek en wat er verder speelt in ons dorp.

  • Foto van schrijverLokaal Landsmeer

Lokaal Landsmeer zet zwaargewicht Bas Jan van Bochove in als (in)formateur.

Bijgewerkt op: 2 nov. 2022


Tijdens het duidingsdebat, op 30 maart 2022, gaf Lokaal Landsmeer aan dat hun formatieproces uit 4 stappen bestaat:


1. Het koffiegesprek.

2. Het eerste inhoudelijke gesprek.

3. Het vervolggesprek op inhoud met de mogelijke coalitiepartners/ mogelijke deelnemers aan het raadsprogramma (uiterlijk in de week van 11 april).

4. De ‘coalitie’ besprekingen (uiterlijk in de week van 18 april) over het programma.


De eerste stap zat er op dat moment al op en de uitnodigingen voor stap 2 waren (conform het uitgestippelde tijdpad) op dat moment al verstuurd naar de fractievoorzitters van alle partijen.


Lokaal Landsmeer liep daarmee dus op schema, maar constateerde al snel dat de agenda’s van de fractievoorzitters erg vol bleken te zitten, waardoor het laatste gesprek van stap 2 pas plaatsvindt op zaterdag 9 april.


Om die reden heeft Lokaal Landsmeer alvast een datum geprikt voor stap 3: de plenaire vergadering op 15 april 2022.


Bij stap 3 wordt ingegaan op mogelijke coalities en wensen/eisen/oplossingen (t.a.v. het overbruggen van verschillen) van de diverse partijen om daadwerkelijk tot een zo breed mogelijke coalitie/samenwerking te komen.


Lokaal Landsmeer kiest, in hun zoektocht naar een coalitie/samenwerking die recht doet aan de stem van de meerderheid van de inwoners, vanaf stap 3 voor een onafhankelijk (in)formateur, die de vergaderingen zal voorzitten en ondersteunt bij het formeren.


Lokaal Landsmeer is dankbaar en trots te kunnen vermelden dat de zeer ervaren en kundige (in)formateur, de heer Bas Jan van Bochove deze rol op zich zal nemen.


Mocht tijdens stap 2 duidelijk worden dat een partij geen deel uit wil maken van de mogelijke coalitie/het raadsprogramma dan zullen zij dus niet deelnemen aan die vergadering.


Lokaal Landsmeer kijkt uit naar voortzetting van de constructieve gesprekken en hoopt op aanwezigheid van de voltallige raad.

 

Wilt u met ons in gesprek?

Maak dan een afspraak met een van onze partijleden.


Dat kan via: https://www.lokaal-landsmeer.nl/contact en natuurlijk ook door te reageren op deze (blog)post of door een pb te sturen.


Meer weten?

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page