top of page

In de gemeente en de politiek gebeurt veel, vaak zonder dat u het in de gaten heeft. Hieronder vindt u de laatste nieuwtje over onze partij, de politiek en wat er verder speelt in ons dorp.

  • opdrachten0

Lokaal Landsmeer sluit niemand uit.

Bijgewerkt op: 11 apr. 2022

Zondag 10 april 2022


Vrijdag 8 april vernam Lokaal Landsmeer dat D66 zich distantieert van de coalitieonderhandelingen en dat de PvdA en de VVD geen afvaardiging naar de vergadering van 15 april kunnen sturen. Wij vinden het erg jammer dat D66 zich distantieert van de coalitie bespreken zonder daadwerkelijk de gesprekken op de inhoud te hebben gevoerd. Lokaal Landsmeer heeft gekozen voor een vrij strak proces met als doelstelling om zo snel mogelijk tot een inhoudelijk goed programma en een stabiele coalitie te komen.Lokaal Landsmeer had in een eerder stadium als alternatieve datum woensdag 13 april voorgesteld, maar uit de inventarisatie kwam naar voren dat op die datum nog minder partijen aanwezig konden zijn. Toen dat duidelijk werd heeft Lokaal Landsmeer overlegd en is de partij tot de volgende oplossing gekomen. De vergadering van vrijdag 15 april gaat door met die partijen die aanwezig kunnen zijn.


(In)formateur Bas Jan Van Bochove zal in zijn rol helpen zoeken naar de mogelijkheden omtrent coalitievorming en als voorzitter tijdens deze vergadering afspraken maken over de verslaglegging, de communicatie naar buiten, de vervolgstappen en het (eventueel bijstellen van het) proces om zo tot een (door een meerderheid) gedragen programma te komen.


Mede op basis van de nuances die Lokaal Landsmeer bij partijen heeft opgehaald tijdens de gesprekken van stap 2 gaan de aanwezige partijen de 15e op zoek naar een inhoud die recht doet aan de stem van de meerderheid van de kiezers én waar hopelijk een meerderheid van de partijen zich in kan vinden.


Op die manier komt Lokaal Landsmeer tot de inhoud voor een conceptprogramma. Dat concept deelt Lokaal Landsmeer met alle partijen. Alle partijen kunnen dan alsnog aansluiten bij de onderhandelingen met betrekking tot dit concept (stap 4).


Gezien de (gebleken) complexiteit in de agenda’s van de partijen en de prioriteit om zo spoedig mogelijk tot een coalitie-/raadsakkoord te komen zal in gezamenlijkheid een nieuwe datum voor stap 4 worden geprikt. Zodra de datum bekend is zal u wederom worden geïnformeerd.


Wilt u met ons in gesprek?

Maak dan een afspraak met een van onze partijleden.


Dat kan via: https://www.lokaal-landsmeer.nl/contact en natuurlijk ook door te reageren op deze post of door een pb te sturen.256 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page