top of page

In de gemeente en de politiek gebeurt veel, vaak zonder dat u het in de gaten heeft. Hieronder vindt u de laatste nieuwtje over onze partij, de politiek en wat er verder speelt in ons dorp.

  • opdrachten0

En toen waren er nog 4 partijen over.

Op maandag 9 mei hebben we, onder leiding van (in)formateur Bas Jan van Bochove, met GroenLinks, Positief Landsmeer, PvdA en het CDA de laatste hoofdstukken van het concept coalitieprogramma doorgenomen en inhoudelijke keuzes gemaakt.


Het streven is een programma op te leveren waarin keuzes zijn gemaakt, maar niet alles is dicht getimmerd. Een programma met speerpunten en doelstellingen waarmee de gemeenteraad samen met het bestuur én de inwoners samen aan de slag kan gaan.De sfeer was open, kritisch én constructief. Er werd goed gediscussieerd over de inhoud en er werd flink onderhandeld. Aan het einde van deze onderhandelingsronde gaf PvdA aan dat zij de volgende ronde niet meer meedoen. Als blijkt dat partijen afhaken dan blijft dat meer dan jammer, maar we realiseerden en realiseren ons dat dat de gevolgen kunnen zijn als je een programma opstelt waarin op voorhand een aantal keuzes worden gemaakt. Als Lokaal Landsmeer trachten we iedereen tevreden te stellen, maar we zijn realistisch en weten ook dat we niet naar alle monden kunnen koken.


Op zaterdag 14 mei (door omstandigheden is de afspraak van vrijdag 13 mei verschoven naar zaterdag 14 mei) zitten we met zijn negenen bij elkaar om te kijken of de besproken wijzigingen goed zijn verwerkt en of iedereen definitief akkoord kan gaan met de inhoud. Indien dat laatste het geval is kunnen we het programma door laten rekenen, laten toetsen op haalbaarheid.


Dan zouden we begin juni verder kunnen met eventuele noodzakelijke, inhoudelijke bijstellingen en overgaan tot het formatieproces.


We hebben dus nog stappen te zetten, maar gaan samen met de deelnemende partijen vol goede moed door.


Wordt vervolgd na 14 mei.

127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page