top of page

In de gemeente en de politiek gebeurt veel, vaak zonder dat u het in de gaten heeft. Hieronder vindt u de laatste nieuwtje over onze partij, de politiek en wat er verder speelt in ons dorp.

  • Foto van schrijverLokaal Landsmeer

Coalitie besprekingen Landsmeer

Vorige week heeft Lokaal Landsmeer met alle partijen onder het genot van een kop koffie/thee (glas water) en een koek met elkaar gereflecteerd op de verkiezingen, de uitslag en gesproken over een mogelijke samenwerking.


Deze gesprekken waren zeer prettig en we zetten deze week, vol enthousiasme de tweede stap in het formatieproces.


Die tweede stap zet Lokaal Landsmeer met alle partijen, want iedereen heeft aangegeven open te staan voor een inhoudelijk gesprek om te kijken of ‘inhoudelijke samenwerking’ mogelijk is.


Het proces tot coalitievorming in vogelvlucht ziet Lokaal Landsmeer als volgt:


Het proces bestaat uit tenminste 4 stappen.

1. Het koffiegesprek (inmiddels afgerond).

2. Het eerste inhoudelijke gesprek (in de week van 28 maart)

3. Het vervolggesprek op inhoud met de mogelijke coalitiepartners/ mogelijke deelnemers aan het raadsprogramma (streven is week 4 april, uiterlijk week 11 april).

4. De ‘coalitie’ besprekingen (streven is week 11 april, uiterlijk week 18 april) over het programma.


Elke stap zal in beslotenheid plaatsvinden, zodat alle ‘onderhandelingskaarten’ op een vertrouwelijke wijze op tafel kunnen worden gelegd.


Wekelijks zal er (onder andere via de website van Lokaal-Landsmeer.nl en bij de Lokale Omroep Landsmeer) terugkoppeling plaatsvinden over het verloop van het proces.


Lokaal Landsmeer heeft het bovengenoemde proces besproken met de burgemeester. Hij staat achter de stappen die worden doorlopen en steunt het formatieproces zoals voorgesteld.

144 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page