top of page

Axel Damme

Zijn favoriete quote is:

 

“Nieuwe dag nieuwe ronde nieuwe kansen!

 

Axel (1988) woont  zijn hele leven in Landsmeer. Veel mensen kennen Axel Damme van de lokale buurtsuper en van de lokale politiek, waar hij al jaren actief voor is.

Lijst 3 nr 1

De liefde voor de politiek zat er al vroeg in:

Axel is ooit begonnen als jeugdvertegenwoordiger voor de jeugd van Den Ilp, Landsmeer en Purmerland. Dit kreeg een officiële status toen de gemeente in 2007 de jongerenraad oprichtte waarvan hij de voorzitter werd. In de tussentijd organiseerde hij samen met een aantal andere Landsmeerders het luilak evenement wat een leuke nacht was voor de jeugd, een hoop ellende in het dorp bespaarde én een mooie traditie inluidde.  Later werd er een vertegenwoordiger gezocht vanuit de jeugd voor in de WMO raad (een

klankbordgroep vanuit de gemeente). Ook dat heeft Axel vol enthousiasme opgepakt.

 

Zijn wens om écht iets voor het dorp (als volksvertegenwoordiger) te kunnen betekenen groeide. De afstand tussen de gemeente en de inwoner(s) was destijds erg groot en zijn gevoel dat er niet vanuit de bril van de Ilper, Landsmeerder en Purmerlander werd gekeken werd telkens weer bevestigd. 

 

Acht jaar geleden besloot hij om de politiek in te gaan en sloot zich aan bij Lijst van Campen. Daar begon zijn politieke leerschool. In 2018 gingen ze samen door onder de naam Lokaal Landsmeer: de partij waarin ze een hoop ‘Landsmeerse bekenden’ hebben verenigd. 

Axel kreeg het grootste compliment dat de inwoners hem konden geven toen hij hoofdelijjk het meeste aantal stemmen haalde.

axel damme 1_edited.jpg
culi cafe volendam.jpg
jumbo.jpg

Wat hij ook nog doet.

Axel werkt als trainingsmanager bij de Jumbo.

Naast zijn werk zit hij in de gemeenteraad en neemt hij deel aan het maandelijks region overleg raden, zit hij in de stedelijke klankbordgroep windmolens en in de werkgroep interne communicatie van de Jumbo.

 

In zijn vrije tijd loopt hij graag hard in zijn prachtige achtertuin het Landsmeerderveld en reist hij graag. 

 

“In mijn leven heb ik de eer gehad heel wat verre oorden te mogen zien. Hier kan je wel mee zeggen dat je dan enorm leert waarderen hoe goed wij het hebben in het mooiste dorp van Nederland! Ik ben graag onder de mensen, dus ik hoop ook u gauw weer tegen te komen in het dorp!”

bottom of page